miércoles, 22 de marzo de 2017

UNA MIRADA A LA VALL DE BIANYA

Just aquests mes que ve, abril 2017, fara dos anys que hi visc a la Vall de Bianya; Anys enrrera cuan hi vivia al poble de Beget (alta garrotxa) pasar per la Vall era, nomes, una carretera inevitable,que, sortin dels tunels de Capsacosta et duia fins Olot, capital de la comarca i central d'abastiment per mi.
Ara, un cop he aprofitat el temps per coneixer l'entorn i el camins que s'amagen derrera els arbres centenaris, aquests m'han dut a veure rius espectacolars, indrets resclossos de dificil acces i lluminusitat inversenblant.

BOSQUET D'HOMS
acrilic sobre paper textil, 20x30, pincell.

Altre visio que reclama l'atencio constan son les montanyes que tanquen con un circ l'est, el nort i l'oest de la vall, devallan cap el surest s'obre a la plana de l'estany de Banyoles i cuan ens despertem els dies de boira, aquesta, es desborda pel pas de Sant Joan Les Fonts omplin les fulles dels boscos d'humitat que dolcement cauen a les lleres de barrancs i rierols, confluint en el Fluvia, que les dura al mar enfront de Sant Pere Pescador.

METAFORA DE JESICA VALL
acrilic sobre paper, 40x70, pincell.

Tambe el feratge que hi viu a l'aigua, dins la terra, sobre d'ella, als arbres i al aire, esdevenen diamants trobats a cop de passejades i sort.
Una lleugera observacio esdeve el major dels descubriments ; som alló que a la natura no l'hi cal.


RAMAT D'OVELLES
acrilic sobre paper, 40x70, pincell.

Caminan en silenci, guaitan els lleugers moviments, escoltan el minims sorolls dels cabirols, daines o, mes sorollos,  la corredisa de senglars fugint de la nostre presencia.
Espiats pels Corbs i Al.ligues llunyanes, sorpresos per la presencia de Bernats pescaires o acompanyats de curioses merles, bugaderes i pit roig que amenizent el paseig tranquil.

TARDOR A LA VALL DEL FARRÒ
acrilic sobre paper, 40x70, pincell.

Perdut, sovint, dins l'espesor de boscos que lleugerement deixan filtrar la llum del sol; Envoltat de reflecsos embriagants, d'un mantell de  colors inversenblants que, em pretenciosa i vanitosa voluntat, pretenem copiar.

ATMOSFERA 1
oli sobre tela,25x50, espatules i pincell.

Aclaparat per la riquesa i fragilitat alhora de aquest complex sistema vital en que la vida de cualsevol organisme influex decisivament en altre, i aixi succsesivament, nomes la propia mort pot rescabalar la
destruccio que representa la nostre vida.

SUPERLLUNA AL PIC DE LA BRUIXA
oli sobre tela, 30x40, espatula i dits.

Els terrorifics espadats plens de rocs i arbres insolitamen arrelats proporciona abric i seguretat a infinitat d'ocells, guilles,sargantanes i altres reptils que, en aquest bell, imdret hi tenen la casa.

LA TERRA BULL
acrilic sobre paper, 30x40, pincell i espatula.

Sovint, entre el paratje, sorgeixen restes d'antics colons que, durament, van intentar transforma el caotic paisatge per un domestic camp, collin cuan de bo ofereix la terra i un cop esgotada i devastada abandonarla maleint la seva sort.

IN MEMORIA
oli sobre conglomerat, 20x30, espatules.

Maltractada la natura, que la societat nomes contempla com fusta per cremar, aigua per veure o regar camps de golf i terra per construir mes habitatges humans, queda relegada a petites illes del que va ser el seu reialme.

ATMOSFERA 2
oli sobre tela, 30x40

Petites joies que sobreviuen a pesar dels seu "petit" enemic

TARDOR
acrilic, 35x 48, pincells

Pacientment ens guaita i espera permanenment per tonar a brotar, reneixa de la destruccio, aprofitan el mes petit descuit dels seus maltractadors per inundar de vida els pobles, ciutats i carreteres mil.lenaries.

HIVERN 


NEVADA
Oli en tela, 30X50




Aquest petit recull de dibuixos esdeve el meù homenatje a l'especulacio gratuita, al parlar sense coneixer, al no parar conte, escoltar sense sentir, al mirar sense veure, ...
A viure sense memoria.






1 comentario: